Wat is er te doen in Katwijk en omgeving?
Katwijk aan Zee

In Katwijk is er genoeg te doen om van uw vakantie een onvergetelijk avontuur te maken.
Het is goed toeven in Katwijk! Heldenmoed en vissersleed, wapperende vlaggen en uitwaaien op het strand. Wij spreken over Katwijk, waar traditie een groot goed is, maar waar ook de 21e eeuw in alle toonaarden te vinden is. Sport viert er hoogtij en er is een kloppend winkelhart, compleet met gezellige cafés en restaurants. Toch is een lekkere haring op de fraaie boulevard misschien nog wel het beste beeld dat Katwijk oproept. Lekker na de fietstocht door de duinen of na de strandwandeling met het hele gezin. Dat is Katwijk Verfrissend!

Traditie & Historie
Katwijk heeft de onuitwisbare traditie van een vissersdorp. Met name in het prachtige Katwijks Museum vindt u alles terug over de roerige zeevisserij die vele Katwijkers het leven heeft gekost, maar het dorp ook mooie zaken heeft gebracht. Denk aan de klederdracht en de visserskoren die nog regelmatig te horen en te zien zijn. In het Museum is ook van alles te ontdekken over Brittenburg, de Romeinse vesting, die voor de kust van Katwijk door de zee is verzwolgen.

Katwijk en Sport
Katwijk staat ook voor Sport. Voetbalinternational Dirk Kuyt is de grote trots van het dorp, met de bekende voetbalclubs van Quick Boys en vv Katwijk in zijn kielzog. Voeg daar de hoogspelende basketbal- en waterpoloclub bij en de sterke sportcultuur van de kustbewoners is aangetoond. Logisch dat u in Katwijk zin krijgt om te gaan fietsen, met de neus in de wind en de proviand in de fietstas. De duinen in, langs de bollenvelden, een stukje achterland meepakkend. Misschien wilt u gewoon zwemmen in zee…of ballen op het strand. Het strand is 4,5 kilometer lang en de zee is schoon in Katwijk, waar volop gezeild en gesurft wordt, aan de voet van de gezellige strandpaviljoens.

Wat onze gasten zeggen

We hebben ontzettend genoten in het strandhuisje. Heel veel geluk gehad met het weer, elke dag lekker met je voeten in het zand! De huisjes zijn leuk en praktisch ingericht. Ook strandstoelen en windscherm zijn aanwezig. Boulevard en centrum is op loopafstand en het winkelcentrum met supermarkt heel erg dichtbij!

Yanice
September 2015

Je zit in Katwijk Noord, het rustige gedeelte van het strand. Ontvangst was supervriendelijk en in het huisje wachtte ons een heerlijke zak fruit op. De inrichting is basic maar ruim voldoende. Ons huisje was erg schoon en is ook makkelijk schoon te houden. Je hebt vrij uitzicht over de zee en de ondergaande zon.

Bebp
22-05-2016

Altijd wat te doen

In Katwijk is altijd wat te doen! De vele evenementen zorgen ieder seizoen voor vermaak. De Week van de Zee in mei barst elk jaar van de leukste activiteiten. Gedurende de zomermaanden is er in Katwijk wekelijks een gezellige Toeristenmarkt en in augustus is een bezoek aan de jaarlijkse spectaculaire Reddingsdemonstratie een must. Tenslotte zorgen de vele orgel-, maar ook pop- en jazzconcerten voor veel muziekplezier.

Winkelhart aan Zee
Per 1 januari 2006 vormen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg samen een bloeiende gemeente met ruim 60.000 inwoners. Toch is de prettige dorpssfeer nog voelbaar in het drukbezochte winkelhart. Shop samen met de altijd vriendelijke Katwijker in de leuke winkelstraatjes, zoals in winkelcentrum Zeezijde, pal achter de boulevard. Waar bovendien genoeg terrasjes te vinden zijn voor het ultieme vakantiegevoel. Daar hoort natuurlijk een goede nachtrust bij. Geen probleem in Katwijk. Op de camping, in het hotel, pension of in een gezellig vakantiehuisje of appartement aan zee, er is altijd wel een accommodatie naar wens te vinden.